Rohkeus, Rakkaus ja Vapaus

17.10.2020

Uskon, että jokaisella meillä on oma elämäntehtävänsä. Näin myös kiinalainen lääketiede opettaa. Tulen täällä blogissa paljon puhumaan asioista kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta. En ajattele, että kiinalainen lääketiede olisi yksi absoluuttinen totuus kaikesta. Ihminen voi oivaltaa täällä kaiken, ilman että tietää mitään aiheesta. Itselleni se on kuitenkin ollut merkittävä polku ymmärtää ja oivaltaa elämää, ympäristöä, itseäni ja kokonaisuutta.


Rohkeus

Olen aikoinaan kirjoittanut runon "Rohkeuden kantaja" ja tämä kuvaa niin hyvin ajatukseni aiheesta, että jaan tässä kohtaan runoni:

"Mitä on olla rohkea?

Onko se sellaista, ettei pelkää mitään.

Onko rohkea voimakas ja voittamaton?

Suuri ja mahtava, täysin haavoittumaton.

Voiko mikään vahingoittaa rohkeaa?


Kyllä voi.

Rohkea pelkää, hän haavoittuu.

Hän ei voita jokaista taisteluaan.

Hän voi olla heikko, pieni ja merkityksetön.


Mutta rohkea myöntää haavoittuvaisuutensa.

Hän kohtaa pelkonsa.

Astuu tuntemattomaan, jossa on täysin paljas ja avuton.


Rohkeaa koettelee monet vaarat ja vastoinkäymiset.

Hän joutuu kohtaamaan pelkonsa yhä uudestaan ja uudestaan.

Sanoisinkin, että rohkeus on valinta.

Kukaan ei synny rohkeaksi.


Ehkä rohkeita ihmisiä ei ole olemassakaan.

On vain ihmisiä, jotka pukeutuvat rohkeuden viittaan

aina uudestaan ja uudestaan


Näin heistä lopulta syntyy rohkeuden kantajia.

Sellaista ihmistä kutsutaan rohkeaksi"

-SuperMepa- 2018


Rakkaus on suurin kaikista

Maailmankaikkeuden suurin voima on rakkaus

Olen aina uskonut, että kaikella on tarkoitus ja että lopulta rakkaus voittaa kaiken. 

Kaikki on tarkoitettu meidän parhaaksi, parhaalla mahdollisella tavalla.

Tuo lause on helppo ymmärtää silloin, kun kaikki on hyvin ja menee loistavasti. Olen puhunut koko elämäni aikana paljon johdatuksesta, rakkaudesta ja siitä miten kaikki on tarkoitettua. Olen tämän takia menettänyt ystäviä, tuttuja ja saanut paljon vihaa. 

MIKSI?

Koska joku voi kokea todella loukkaavana nämä sanat, jos elämässä on tapahtunut paljon pahaa ja voi kokea vaikka maanpäällistä helvettiä. Ymmärrän sen todellakin. Mutta en voi kuitenkaan sille mitään, että uskon näin. Olen itse kokenut elämäni aikana jo montakin helvettiä. Jossain vaiheessa saatan näistäkin jotain teille avata. Olen romahtanut, vahingoittanut itseä, halunnut kuolla jne... Mutta en ole kuitenkaan koskaan menettänyt toivoa ja valoa! Uskoa siihen, että kuitenkin lopulta jokainen elämän vivahde on merkityksellinen, tärkeä pala isossa elämän palapelissä!

Romahdukset ovat aivan yhtä merkittäviä kuin huippuhetket!


Vapaus

Kiinalainen lääketiede opettaa, että on olemassa 5 elementtiä. Vesi, puu, tuli, maa ja metalli. Nämä elementit liittyvät kaikkeen. Jokaisella vuodella, vuodenajalla ja vuorokaudenajalla on oma elementtinsä.

Vuoden 2020 elementti on metalli ja myös syksyn elementti on metalli.

Elämme siis hyvin vahvassa metallin energiassa!

Mitä tähän sitten liittyy?

Jokaisella elementillä on omat elimet. Metallin elimet on keuhkot ja paksusuoli. Ajatellaan että oman elementin aikana juuri nämä elimet ovat alttiita sairauksille! Nyt olisi hyvin tärkeää pitää keuhkoista ja paksusuolesta huolta.

Metallin energia on irtipäästäminen. Luonto näyttää mallia! Puut päästävät irti vanhoista lehdistään, niin myös ihmisen kuuluu päästää irti asioista, jotka eivät kuulu enää omaan elämään. Metalliin liittyy myös kuolema. Nyt kun on tupla elementti, kuoleman pelko ja sen kohtaaminen on todella luonnollista.

Luonto kuitenkin muistuttaa meitä siitä, että kuolema onkin vain tranformaatio. Taas keväällä luonto syntyy uudestaan. Se on niin kaunis symbolinen ajatus.

Metalli elementin yksi tärkein opetus on se, että ihminen hyväksyy, ettei täydellisyyttä ole olemassa. Päästää siitä irti ja voi inspiroitua uudestaan siitä huolimatta! 

Metallin energiaan kuuluu vahvasti myös Vapaus ja inspiraatio!

Kun päästät irti ja hyväksyt tranformaation, metallin energia kaikista kirkkaimmillaan auttaa ihmistä elämään ajattomuudessa, kuolemattomuuden alkemiassa!

Päästä irti vaan kaikesta ja ole vapaa!

Usko, että kaikki on tarkoitettua, vaikka mitä tulisi! <3

VALON SOTURI

-SuperMepa-